Om Meda

Tillverkning och varuförsörjning

Meda kombinerar egen produktion och kontraktstillverkning av läkemedel. Medas egna tillverkning svarade för ungefär 40% av volymen 2015. Meda har ett kontinuerligt fokus på att förbättra effektiviteten inom inköp, tillverkning och distribution. Det arbetet innebär också att hitta rätt balans mellan intern och extern tillverkning.

Meda har sju egna tillverkningsenheter. 

Köln (Tyskland)

Cirka 260 medarbetare. Produktion av olika beredningsformer, till exempel pulverinhalatorn Novolizer. 

Troisdorf (Tyskland)

Cirka 240 medarbetare. Produktion av många olika tabletter, vätskor, geler och granulat, till exempel Legalon, Reparil och Agiolax. På en enhet i Goa produceras extruderade granulat av Agiolax/Agiocur, som senare förpackas i Troisdorf.

Merignac (Frankrike)

Cirka 260 medarbetare. Produktion av krämer, vätskor och lösningar, till exempel Betadine och Elidel. 

Dublin (Irland)

Cirka 160 medarbetare . Produktion av glukosaminsulfat (API), tabletter och droppar, till exempel Dona, Zyma-produkter och Plantaben. Nyligen belönad med Responsible Care Award (2013) som delas ut av European Chemical Industrial Council (CEFIC).

Confienza (Italien)

Cirka 80 medarbetare. Produktion av kosmetika (flytande tvålar och geler) samt kosttillskott i tablettform, till exempel Saugella, Armolipid och Estromineral.

Decatur, (Illinois, USA)

Cirka 90 medarbetare. Produktion av olika beredningsformer, till exempel Soma, Astepro och Geritol. 

Denna webbplats är avsedd för personer som söker information om Meda AB:s globala verksamhet.
Vi har också nationella webbplatser för marknadsföring. Länkar till dessa finns under Meda Worldwide högst upp på sidan.